Dromen doen werken

De weg van ambitie naar realisatie

De voorbije 15 jaar begeleidde ik veel mensen, teams en organisaties in het verwezenlijken van hun dromen. Processen die van hen een heel engagement vragen. En vaak zeg ik dan dat ze moeten durven springen. Dat ze moeten durven dromen, erin moeten geloven. En tijd investeren om hun ambities om te zetten in plannen en concrete acties. In de drukte van de dag durfde ik zelf ook wel eens vergeten om werk te maken van mijn dromen.

De voorbije weken heb ik stilgestaan, vele gesprekken gevoerd met mensen in mijn omgeving en véél nagedacht over mijn ambities. Het whitebord in de keuken werd volgeschreven. Het resultaat daarvan kunnen jullie lezen op deze nieuwe website.

Is er veel veranderd? Ga je andere dingen doen? Ja en nee. Wat er vooral veranderd is, is dat ik voor mezelf een en ander heb scherp gesteld. Waar ben ik sterk in? Wat doe ik écht graag? Waar geloof ik in? Hoe wil ik dat vertalen in de praktijk? Wat zijn mijn ambities?

Ik ga verder focussen op organisatiecoaching en leertrajecten rond organisatieontwikkeling. Dat deed ik al, maar dat wil ik nog versterken en uitbreiden. Zo komt er een leertraject bij voor mensen die in hun organisatie verandertrajecten trekken. De voorbije jaren deed ik dat al in de ouderenzorg en die specifieke trajecten blijven bestaan. Maar er komt nu ook een traject voor de ruimere non-profit.

Nieuw is dat ik voortaan ook beschikbaar ben als interimmanager. Ik zie vele organisaties worstelen bij het vertrek of de langdurige afwezigheid van een directeur. Vervangingen zijn niet altijd een onverdeeld succes. Het is niet gewoon tijdelijk een aantal taken overnemen, het is evenmin je eigen stempel drukken. Ik wil zorgen voor een vlotte en duurzame transitie tussen het vertrek en de terugkomst of de start van een nieuwe directeur. Lees meer

En één ambitie is nog in wording 🙂 Ik zou graag nog de link leggen met het onderwijs. De medewerkers die ik vandaag tegenkom, in een vroeger stadium ontmoeten, zeg maar. Die piste ben ik nog verder aan het verkennen. Suggesties zijn altijd welkom.

Snuister door de website en laat gerust een reactie achter!

Inge


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *