Workshop Naar de essentie van organiseren

DSC_0005

 

Waarom?

Je start een onderneming of neemt een leidinggevende- of beleidsfunctie op in een organisatie, om te kunnen realiseren waar jij in gelooft, wat jou drijft, waar jij energie van krijgt. Om van wat je graag doet en goed kan, je levenswerk te maken.

Je verbindt je aan de organisatie en doet ze mee groeien, omdat jouw drive, waarden en geloof overeenstemmen met de drive, de waarden en het geloof van de organisatie. Organisaties creëren een systeem. Om de organisatie efficiënt te laten draaien. Om de doelstellingen te halen. Om te kunnen groeien.

Het systeem bestaat uit allerlei soorten afspraken in de vorm van beleid, procedures, overlegstructuren, normen, … We gaan ervan uit dat we bereiken waarvoor we als organisatie bestaan, als we de afspraken opvolgen. Maar is dat zo?

Waar we pretenderen dat we de klant of cliënt centraal stellen, steken we veel energie in regels, cijfers, faciliteiten, vergaderingen, … Zijn we nog bezig met waar het wezenlijk om gaat? Ondersteunt het systeem de essentie van de organisatie of is het systeem de essentie geworden? En hoe kunnen we terug meer authentiek organiseren?

Hoe?

In deze workshop ga je aan de slag met je eigen organisatie of team. Je ontdekt hoe je vandaag georganiseerd bent. Je vormt je een uitdagend beeld over jouw organisatie of team van de toekomst. En je maakt een eerste ontwerp over de te bewandelen weg naar die toekomst.

Wat?

We zoeken samen naar de essentie van jouw organisatie of team. We maken een foto van de intra- en interpersoonlijke dynamieken in de organisatie en met de klant of cliënt. En brengen het systeem in kaart dat jullie ontwikkelden om de organisatie goed te laten draaien.

We vormen ons een beeld over hoe jij je organisatie of team ziet in de toekomst.

We maken een ontwerp over hoe je je kan organiseren met een minimum aan procedures en een maximum aan vertrouwen in en eigenaarschap van medewerkers. Hoe je minder krampachtig betere resultaten kan halen. En hoe je eenvoudig en dicht bij de mens beter kan presteren.

Wie?

Iedereen die wil stilstaan bij het huidige systeem van zijn organisatie of team en stappen wil zetten naar een systeem waar de essentie terug centraal staat.

 

 

2 Comments

 • 22 juli 2014 - 19:11 | Permalink

  Hallo Inge,

  Deze had ik graag gevolgd!
  Doch vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen van de week.
  Volgende keer beter?!

  Groetjes,

  Fernand
  http://www.verlichting.be

  • Inge Singulé
   23 juli 2014 - 20:03 | Permalink

   Dag Fernand,
   Spijtig!
   Ik zal er rekening mee houden als ik de workshop een volgende keer programmeer.
   Groetjes,
   Inge

 • Geef een reactie