Over Inge Singulé

Hallo,

Ik ben Inge Singulé, gepassioneerd coach in de non-profitsector. Ik werk sinds  27 jaar in de non-profit, als medewerker, leidinggevende, stafmedewerker en coach. In al die jaren heb ik ontzettend veel geëngageerde mensen ontmoet. Mensen die met hart en ziel hun job doen, inspireren, hun schouders onder een gezamenlijk project zetten, zelf groeien en anderen doen groeien er staan voor hun cliënt, schitterend werk afleveren en meebouwen aan fantastische organisaties.

Maar ik zag ook veel frustraties, stress, conflicten, demotivatie. Ik zag heel geëngageerde mensen verbleken tot ‘nine to five’-mensen of zelfs de sector verlaten. Dé oorzaak in deze bestaat niet! Het is een complex aan factoren die hier meespelen en die hun oorsprong vinden op verschillende niveau’s: individu, team, leidinggevende, organisatie, directie, Raad van Bestuur, overheid, … (klik om enkele voorbeelden te zien)

Zowel die negatieve als positieve ervaringen drijven mij om te blijven gaan voor mijn ambitie!

 

Waarom?

Mijn ultieme droom is dat alle mensen een kwaliteitsvol leven kunnen leiden en ik ben ervan overtuigd dat de non-profit sector daar een wezenlijke bijdrage in heeft.

Ik droom van gelukkige, geëngageerde en bezielde medewerkers in organisaties die

 • ruimte bieden voor ondernemerschap, ontwikkeling en innovatie
 • inspireren
 • mensen inzetten op hun sterktes
 • focussen op de essentie
 • krachtgericht werken met cliënten
 • hun missie waarmaken

Ik wil mensen en organisaties ondersteunen in hun zoektocht om dit te realiseren.

 

Hoe?

Sterktes van mensen, teams en organisaties fascineren me. Ik geloof in gelijkwaardigheid en het kunnen van mensen en neem daarom niet over, maar ondersteun en stimuleer hen in hun eigen zoektocht. Dankzij mijn rijke ervaring en vaardigheden in waarderend coachen, leidinggeven en organisatieontwikkeling zorg ik ervoor dat mensen hun sterktes maximaal inzetten, open communiceren en vlot samenwerken.

Mijn cliënten waarderen me omdat:

 • ik snel en makkelijk verbinding maak met mensen, omdat ik ze met veel respect benader en oprecht in ze geïnteresseerd ben.
 • mijn grote betrokkenheid, engagement, positiviteit, begeestering en creativiteit inspirerend werken en mensen stimuleren tot actie.
 • ik orde schep in de chaos en samen met hen de beste weg vooruit vind.
 • mijn perspectief me in staat stelt patronen te onderscheiden waar anderen slechts complexiteit zien.
 • ik kan putten uit een rijke kennis en praktijkervaring en daardoor snel verbanden leg tussen praktijk en theorie.
 • ik focus op de essentie en een no-nonsense aanpak heb. Dat betekent dat ik open ben, confronteer, leef wat ik verkondig en betrouwbaar ben.

Het systeemtheoretisch perspectief en de waarderende benadering (Appreciative Inquiry – AI) kleuren mijn denken en doen. Systeemdenken en AI (klik voor meer info) zijn voor mij geen methodieken, maar een levensvisie.

Leren en ontwikkelen (klik voor meer info) zijn centrale thema’s in mijn werk en loopbaan.

 

Wat?

Ik coach leidinggevenden, coaches, teams en organisaties. Of het nu gaat over persoonlijke groei, de groei van een team of organisatieontwikkeling, over conflicten, innovatie, samenwerking, fusie, veranderingstrajecten, coachen, leidinggeven, of communicatie, ik ben gebeten door de dynamiek van systemen en de groei en ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers.

Ik werk voornamelijk in en op maat van organisaties (klik voor meer info: coachingtraining en opleiding), maar heb ook een open aanbod (klik voor meer info) waarop je vrij kan inschrijven.

 

“Je straalt zelfzekerheid en zelfvertrouwen uit en zet dat ook over op anderen. Je tracht voortdurend mensen in hun kwaliteit te bevestigen en te versterken. Je gelooft in wat je zegt waardoor je erg geloofwaardig overkomt. Je begeestering en enthousiasme werken aanstekelijk.
Je brengt heel wat voorbeelden uit de praktijk aan wat herkenbaarheid vergroot en vertaling naar de eigen praktijk gemakkelijker maakt.
Je komt me sterk over in het maken van keuzes, prioriteiten. Je weet goed wat je wilt en bent hierin transparant naar anderen. Je bent direct en open in communicatie zonder hierin dominant of bedreigend te zijn.
No-nonsense en duidelijk , je weet wat je aan je hebt. Respectvol en authentiek (klinkt wat melig en evident maar dat is het volgens mij hoegenaamd niet)- oprecht geïnteresseerd.
Humoristisch
Grote toegankelijkheid – lage drempel dus.”

Klaas Bauters – Coördinator Centrum Moeder en Baby – PZ Sint-Camillus vzw

 

Inge Singulé

Procescoaching.be BVBA

Dennenlaan 6 – 1820 Steenokkerzeel

GSM: +32 475 20 33 22

E-mail: info@procescoaching.be

Geef een reactie