Waarom ik wél tot mijn 67e wil werken!

DSC_0316Wil jij ook liever een positief discours voeren? Wat je aandacht geeft groeit! Hoe meer we met z’n allen gaan klagen en zagen dat we tot ons 67e moeten werken, hoe meer energie er wegvloeit en hoe mistroostiger de toekomst eruit ziet.

Als we een positieve toekomst willen creëren, zullen we met z’n allen moeten schrijven aan een positief verhaal. En daar speelt iedereen een rol in; overheid, werkgevers, werknemers, zelfstandigen, ondernemers, onderwijs, … en dus ook jij!

Mahatma Gandhi zei al: ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.’ Ik wil ook, wanneer ik 67 ben, nog doen wat ik goed kan en wat ik leuk vind. Of dat hetzelfde is als vandaag, weet ik niet. Maar ik ben er wel van overtuigd, dat ik zelf ook een aandeel erin heb om ervoor te zorgen dat ik op mijn 67e opsta en denk ‘Yes, ik mag gaan werken’!

OK, akkoord, je moet je werk fysiek aankunnen. Maar dat is op je 43e ook het geval!

Ik hoor en lees (op Facebook) veel jongere mensen al vrijwel elke zondag klagen dat ’s anderendaags de werkweek wéér begint. Vermoeiend moet dat zijn als je elke dag met zoveel tegenzin jezelf naar je werk moet slepen. Doe er iets aan, nu!

Daarnaast zie ik 65-plussers energiek bezig met dingen die ze goed kunnen. Kijk maar eens naar de vele vrijwilligers die zich dagelijks op allerhande manieren inzetten.

Als zowel overheid, werkgevers, onderwijs, werknemers, zelfstandigen en ondernemers samen willen nadenken over hoe we meer mensen kunnen inzetten op waar ze echt goed in zijn, zullen veel meer mensen met goesting (blijven) werken.

Wie wil jij zijn op je 67e? Grumpy of Happy? Wil jij ook meeschrijven aan een positief verhaal? Reageer dan en deel!

Geef een reactie